onsdag den 23. september 2015

Lys og skygge



Lys og skygge 

I vores billedkunsttime d. 16/9 lærte vi om lys og skygge, og i den forbindelse skulle vi lave en tegning af et stykke krøllet papir, hvor vi skulle tegne de forskellige skygger papiret kastede om sig og på sig selv, alt efter hvordan den var placeret i forhold til lyset. Det var svært, at få alle skyggerne med, da der var så mange, og man kom næsten hele tiden til glemme hvad det præcis var på papirkuglen man var ved at tegne. Derfor var man også flere gange nødt til at hviske ud, og studere papirkuglen grundigt, inden man fortsatte sin tegning. 

Herunder kan i se mit færdige resultat af opgaven: 



På min tegning kan man se at der både er brugt egenskygge og slagskygge. Egenskygge fordi papirkuglen har sin egne skygger, ligesom vi mennesker har vores egne skygger f.eks. i ansigtet hvor næsen laver skygger eller hvor hagen laver skygger på halsen osv. Slagskyggen er de skygger papirklumpen kaster på sine omgivelser, i det her tilfælde bordet som det lå på. Slagskyggen er fuldstændig styret af lyskilden, og hvor lyset rammer fra. 
Da jeg sad og tegnede billedet havde det formgivende lys også en betydning, fordi den er lavet i en naturlig belysning. Det var altså dagslyset der skabte skyggerne i billedet.  


- HV

Ingen kommentarer:

Send en kommentar