mandag den 14. september 2015

Rummet - Perspektivtegning


Rummet - Perspektivtegning 

Rum er at skabe dimensioner i et billede ved hjælp af overlapninger, farver og illusioner. Mørke farver skaber baggrund og rene/lysefarver springer i forgrunden.   
At tegne perspektivtegning er også at skabe rum, fordi man ser de forskellige dimensioner i rummet og de rette størrelsesforhold.  

I dag i billedkunst skulle vi tegne en perspektivtegning af en af skolens gange. Herunder kan I se mit resultat af opgaven. 



















De skrå linjer der går fra hvert hjørne og ind til midten er de ortogale linjer. Punktet hvor de mødes i midten kaldes forsvindingspunktet, det er i midten af billedet på horisontlinjen. Alle linjerne i billedet går tilbage til forsvindingspunktet, hvilket får billedet til at være mere realistisk og størrelses forholdene er korrekte. Den tegning jeg har lavet er et Linearperspektiv, fordi det ses fra et normalt perspektiv. Det svære ved den her opgave var at få lavet dørerne i den ca. rigtige størelse og få tegnet billedet fra den vinkel man sad og så på gangen. Så den ikke bare kom til at se ud sådan som man ved den rigtig ser ud. 


- HV

Ingen kommentarer:

Send en kommentar