tirsdag den 15. marts 2016

Arkitektur

Arkitektur 

Jeg har taget de nedenstående billeder for at få en bedre forståelse for de forskellige arkitekturformer, ved selv at prøve at finde eksempler på bygninger og se om de passer med det vi har lært om kendetegnene ved modernisme, historicismen, postmodernismen og dekonstruktivisme.

Historicistisk arkitektur:

Her er et eksempel på et hus med historicistiske træk. F.eks. med den store husgavl som fylder meget af enden af huset. Og det har også søjler rundt omkring sig som også får det til at fremstå lidt fra en anden tid. Og det er også det man gør i historicismen tager inspiration fra historien. Dog kunne huset godt have passet bedre ind i historicismen hvis der f.eks. rundt om vinduerne eller rundt langs tagkanten havde været noget udsmykning eller pynt af en art. 

Modernisme:
Dette billede er et tydeligt eksempel på modernisme, da huset er fuldstændig firkantet som en kasse, hvilket man brugte meget i modernismen. Der er også store vindues glas partier som fylder meget af huset, glas var et af de vigtige materialer i den her periode sammen med stål. Det er måske lidt svært at se, man der var også brugt meget stål rundt omkring på huset, blandt andet ved døren og rundt om vinduerne. 




















Postmodernisme:
På dette billede ser vi et hus bygget med postmoderne stil, da søjlerne hele vejen rundt om huset er inspiration fra en anden ældre tid, minder om søjlerne fra templer i Jerusalem. Samt husets tag der nærmest er bygget i tre dele, har en kinesisk stil over sig. Huset er desuden meget stort i forhold til mange andre huse, hvilket er et tegn på historicisme, men samtidig ser huset også meget moderne ud, med det blanke sorte tage og den hvide farve, søjlerne rundt om skaber også harmoni. Alt i alt ser det meget specielt og anderledes ud, det skiller sig ud fra mange andre huse. Fordi huset både har historicistiske og moderne træk hører det ind under den postmodernistiske arkitektur.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar